keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Luumu valtaa olohuoneen

 Minulla tuntuu nykyään tulevan näitä väri-ihastuksia sisustuksen suhteen, tällä kerralla luumu ja murrettu lila oli ne sävyt joita syksyllä aloin haaveillä olohuoneeseen. Mietin pitkään saanko sen sovitettua sohvan ja tapetin beigen sävyyn, mutta kyllä se nyt näyuttää kivasti asettuvan.

Meillähän siis tilanne on se että talo on liian pieni meille ja nukumme olohuoneessa, sänky kannettiin tuonne olohuoneen nurkkaan jo pari vuotta sitten, eihän se mikään toimiva ratkaisu ole, mutta parempaa ei ole tarjolla, joten sopeudutaan sitten asiaan.

Sohvalle neuloin yhden tyynynpäällisen kun isoveikka-lankaa oli näin kivassa värissä, tosin arvioin lankamenekin niin väärin että sain vain yhden tyynyn tehtyä eikä lisää lankaa meinannut löytyä, eilen löysin, joten toinenkin tyyny on vielä tulossa.

Heinäseivästikkaat muutti eteisestä tuohon takan viereen, kuten jo aiemmin mainitsinkin.

Mattoa mietin pitkään, Elloksen sivuilla pyörähtelin useampaan kertaan, meillä vanha matto oli lopulta samanlainen kuin uusi, mutta vaaleana, epäröin pitkään onko tuo luumunvärinen matto liikaa ja olin jo tilaamassa toisenlaisen maton ruskeana, onneksi päätin antaa tälle mahdollisuuden, väri on ihana ja niin hillitty että en usko siihen heti kyllästyväni.

Pähkinäpensaan oksille ripustelin isot joulupallerot jotka myös Ellokselta ja tähtivalot. Iso luumunvärinen maljakko on äitiltäni saatu, katselin sitä jo muutama viikko sitten ja ajattelin kysyä saako sitä lainaksi, mutta äitini olikin luopumassa siitä kokonaan ja minä nappasin sen meille.


 Täällä nurkassahan oli ennen ihan erinäköistä, siirsin sieltä vanhan tuolin ja muut jutut eteiseen ja toin tilalle vielä kesken olevan pöytäprojektin, vanha ompelukone jonka pöytäpinnan kanssa on vielä tekemistä, mutta pöytäliinan kanssa menee nytkin.

Tuo keinumopo ostettiin pojalle silloin joskus kun muutettiin tänne maalle, oli sitten jotain kivaa uudessa kodissa. Eihän sillä oikein kukaan enää meillä keinu, mutta se on niin hieno että pysyy kyllä meillä ikuisesti, ehkäpä joskus joku pieni poika sillä vielä mummulassa keinuu.

Upean värinen Kalla piti napata myös mukaan ruokaostoksilla ollessa.

Kynttelikköjä on jo laiteltu muutama esille, tältä nurkkauksessa näyttää hämärän aikaan, vaikka nyt on kyllä hämärää ollut aamusta iltaan.

 Olohuone on ollut ilman pöytää nyt jo useamman vuoden, enkä sitä halunnutkaan niin kauan kuin lapset leikkivät enemmän olohuoneessa kuin omissa huoneissaan, nyt tuli ajankohtaiseksi hankkia uusi pöytä, päädyttiin aika pieneen arkkupöytään, ostetaan sitten isompi kun saadaan makuuhuone takaisin ja sänky pois olohuoneesta.


Tavallaan ihan kiva että nyt on jotain muutakin tummaa puuta kuin keinutuoli. Keinutuolin alla on tuo viime jouluksi virkkaamani kuusenalusmatto, jota en tietenkään viitsi lähes koko vuodeksi varastoon viedä piiloon.

Verhokangasta en löytänyt ihan semmoista mitä etsin, mutta nyt ikkunaan ripustettuna tämä näyttääkin kivemmalta kuin vähän pelkäsin, kangas kyllä itsessään on tosi kiva ja laadukkaan oloinen, Eurokankaan outlet puolelta löydetty puoleen hintaan.  Herkkupöytään päivitetty lumiukkosopan karkkitarpeet ja tietysti ensimmäinen testimukillinenkin jo illalla nautittu samalla kun lahjaneulojaiset jatkuvat.
 Otin osan kuvista vasta illan hämärässä kun tykkään niin siitä että meillä pystyy vihdoin polttamaan kynttilöitä aika mukavasti ilman että lapset huitelevat kynttilät minne sattuu. Koiran häntä kyllä välillä tuolla kynttilöissä pyörähtää, mutta ainakaan vielä ei ole suurempia vahinkoja sattunut.
Niina

4 kommenttia:

 1. Kauniin tunnelmallisia kuvia:) Ihanasti olet koonnut luumun ja liilan sävyisiä yksityiskohtia kotiisi. Olohuoneen arkkupöytä on upea!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia! Neulottu tyynynpäällinen on tosi kivan näköinen!

  VastaaPoista
 3. ihania kuvia,kaunis tuo luumu värikin...välillä värin vaihtaminen sisustuksessa kannattaa :) tämä on ihanaa aikaa kun voi kynttilöitä polttaa koko päivän :)

  VastaaPoista
 4. Teillä on tosi kaunista,sulla on silmää!Ite oon haaveillu kans arkkupöydästä.Ehkä vielä joskus meillekin tulee sellainen.t:K

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja pippuri, kiitos jos jätät oman mausteesi soppaani. :)