lauantai 28. maaliskuuta 2015

Tuulikaapin kasvojenkohotus

En muista olenko joskus jo maininnut että meidän tuulikaappi on todella epäkäytännöllisen pieni, tai no, talohan on alunperin suunniteltu vanhemmalle pariskunnalle ja heidän tarpeisiin varmasti ollut riittävä, mutta ei kuusihenkiselle perheelle. Me tehtiin joku aika sitten semmoinen muutos että tuulikaappiin jäi vain lasten vaatteet, ne on kuitenkin käytännöllisempi pitää oven takana, jää kuratkin sitten tuulikaapin puolelle, meidän aikuisten takeille ja kengille ostettiin naulakko ja kenkäteline aulan puolelle.
Siinä vaiheessa kiinnitin uudestaan huomioni siihen että meidän sähkötaulu on todellakin täysin näkyvillä heti kun astuu ovesta sisään ja epäsiisti vaikutelma tulee jo ovella, siihen eteen piti keksiä jotain jo silloin yhdeksän vuotta sitten kun muutettiin, ehtihän sen vieläkin. Hain siihen vanhan kulahtaneen ikkunan, jonka lasiin laitoin dc-fix ikkunakalvoa, vanhan lasin pinta on vaan niin huono että kalvo ei kiinnity niin hyvin kuin pitäisi, mutta olkoon nyt ainakin alkuun noin.
Uusin samalla naulakot hiukan paremmiksi, nyt mahtuu lasten vaatteet paljon paremmin, naulakot Ellokselta. Kenkätelineen käyttö on ilmeisesti liian vaativaa ja kengät onkin ollut koko ajan epäkäytännöllisenä kekona pitkin lattiaa ja siitä sitten harpotaan yli ja pienimmät talsii surutta toisten kenkien päällä.
Olen nyt jo muutamaan otteeseen lukenut että järkevin ratkaisu on laittaa lasten kengille ämpärit eteiseen, no tänne ei omia ämpäreitä olisi mahtunut sitten millään, mutta Bauhausista löysin omenalaatikon joka sopi tähän hyvin ja sopiihan se tuon vanhan ikkunankin kanssa samaan tyyliin.

Ripustin vielä kattoon metalliketjuilla oksan johon voi ripustella ajankohtaan sopivia juttuja, nyt vielä laitoin pikkuiset tuikkukipot oksaan roikkumaan.


Vielä jäi hiukan mietintään pitäisikö seinät maalata harmaaksi tai jotain tehdä, katsotaan, mietin ensin ennen kuin teen mitään, eipä noita seiniä paljon kyllä näy kaikkien vaatteiden takaa.

Naulakon maalasin ja siihen pitäisi vielä löytää vaatekoukkuja ja jotain muutakin pientä vielä puuttuu, mutta näyttää silti jo paremmalta kuin ennen. Oksia hain kotiin enemmänkin, pikkuisia pajuja nipuksi, omenapuuta leikkasin ja siitä oksia maljakkoon, kohta ehkä kukkivat kauniisti.

Muutamia pääsiäisaskartelujakin tein, ilmaiseksi printattavia kuvia löysin täältä.Mukavaa viikonloppua sateisesta säästä huolimatta.
Niina

8 kommenttia:

 1. Hieno kasvojen kohotus eteisessä ja niin kauniita koristeita! Mukavia viikonlopun jatkoja :)

  VastaaPoista
 2. Eteiseen pitäisikin panostaa. Onhan se sellainen kodin käyntikortti ja itselle on tärkeää että tila toimii. Täälläkin saisi jotain asialle taas tehdä... Kivoja kuvia ja askarruksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kyllä tästä ei käytännöllistä saa ilman seinien siirtoa, mutta näillä mitoilla nyt mennään ja on se nyt ainakin kauniimpi käyntikortti. :)

   Poista
 3. Tilat on vanhoissa taloissa joskus haastavia.. Suoraan ulko-ovesta eteiseen tultaessa meilläkin on sulaketaulu, jonka sain piilotettua kun pyysin veljeäni tekemään ympärille "kaapin".. Kiva sekin on, juuri sellainen kuin pyysin, mutta tuo vanha ikkuna on kyllä aika paljon nätimpi.. Eipäs tullut itsellä mieleen kun mietin millä taulun piilottaisin.. :) Kiva idea tuokin omenalaatikko. Niitä voisikin hakea varastossa säilytettäville ei-juuri-nyt-tarpeellisille kengille - pahvilaatikot kun tuppaavat ajan myötä hajota..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkinlaista kaappia minäkin ensin mietin, sitten mielessä kävi myös takkaluukut jos olisi löytynyt, mutta tuo on malliltaan niin haastava ettei varmaan olisi löytynyt riittävän korkeita.

   Poista
 4. Ihanat koristeet ja paljon parempi noin ja täytyykin mennä bauhaussiin kattoon noita omppulaatikoita, kun sellaset haluan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, laatikot oli kiva yllätys Bauhausin valikoimassa.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja pippuri, kiitos jos jätät oman mausteesi soppaani. :)