.

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Syystunnelmia ja maalailua


 Sunnuntain shoppailureissulta etsin Kivi tuikkuja violettina, no ei, en löytänyt yhtään minkään värisiä Kiviä, enkä ole niitä löytänyt muistakaan kaupoista kun olen nyt etsinyt, mutta löysin jotkut halpisversiot juuri siinä sävyssä kun toivoinkin ja ostin sitten ne. Ennen niitä löysin tai oikeastaan ystäväni löysi tuon kuvioidun tuikun Hemtexistä ja ihastuin siihen heti. Olen nyt kovasti mieltynyt tommoiseen kanervan sävyyn ja hinkuan sitä meille kotiin enemmänkin, aloitin kuitenkin varovaisesti tuikuista ja tykkään edelleen.

Päivällinen kynttilänhämyssä, Burgundinpata on vaan niin hyvää, unohdin koko ruuan välillä moneksi vuodeksi, nyt on tullut tehtyä aika useinkin. Olen tehnyt tällä ohjeella ilman sieniä.


 Äiti lahjoitti meille pikkuisen pöydän joka on meidän mummin vanha, pöytä oli koivun värinen, eikä meille semmoisenaan käynyt ollenkaan, tumma puu olisi käynyt kivasti keinutuolin kanssa, mutta maalasin silti pöydän valkoiseksi sen jälkeen kun katselin netistä kuvia vastaavista pöydistä ja valkoisena miellytti eniten silmää. Se on muuten aika kätevä keino hakea varmistus sille mitä aikoo huonekalulle tehdä.

Pöytä oli oikein tervetullut lisä meille, varsinkin nyt kun meillä ei ole sohvapöytää ja olen sitä alkanut kaipaamaan kun lapset ei enää leiki olohuoneessa, kiva kun on joku johon voi kahvikupin laskea neuloessa.

Tosin se juuri täydellinen sohvapöytäkin on hakusessa koko ajan.
 Lasiset makeispurkit löytyivät myös sunnuntaina, vaikka en tiedä onko järkevää pitää koko ajan herkkuja käden ulottuvilla, jos ei niin täytyy varmaan piilottaa purkit kaapin perukoille ja laittaa pöydälle jotain vähemmän lihottavaa esille.

 Mieheltä sain lahjaksi juuri minun näköisen käsilaukun johon ihastuin jo syksyllä. Sopivasti romanttinen, mutta ei kuitenkaan liikaa krumeluurinen, minulla oli kyllä vaikeuksia hillitä itseni valitsemasta tästä vaaleanpunainen väri, tämä harmaa on vaan niin paljon käytännöllisempi.
Prinsessakakku

Pohja

4 kananmunaa
1½dl sokeria
1½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
½tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista kypsäksi 175 asteessa.

Kostutus

1 sitruunan mehu
½dl vettä
1rkl sokeria

Sekoita

Täyte

2dl vadelmia
3rkl hillosokeria

Keitä ja anna jäähtyä

4dl kermaa
240g vaniljavanukasta
2rkl vaniljakastikejauhetta
3 liivatelehteä
tilkka vettä
 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää vanukas ja vaniljakastikejauhe. Liuota liivate kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita.

Kuorrute

Marsipaania pötkö
tummaa suklaata pari palaa
tomusokeria

Halkaise kakkupohja kahteen osaan, kostuta , levitä vadelmahillo pohjalle, lisää täytevaahto ja toinen puoli pohjasta.

Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Ennen kakun kuorruttamista pyöristä reunoja hiukan, kauli marsipaani sopivan kokoiseksi levyksi, koristele sulatetulla suklaalla ja ripottele lopuksi tomusokeri pintaan.

Niina

6 kommenttia:

  1. Ihania löytöjä olet tehnyt ja tuo laukku on ihan täydellinen <3 Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  2. kauniit tuikkukipot :) mukavat lasiset säilytyskipot,meillä ne ei varmaan näkösällä ollessaan kauaa pitäisi noita suklaaherkkuja sisällään ;) ja varsinkaan joulun alla tuntuu että suklaa maistuu liiankin hyvin :) herkullinen tuo prinsessa kakku :) makee laukku :) mukavaa keskiviikkoa <3

    VastaaPoista
  3. Kivat tuikkukipot. Ja kakku kuulostaa herkulta.

    VastaaPoista
  4. Kivalta näyttää kaikki, tuikkukipot, pöytä, lasipurkit.. ja laukku on oikein tosi ihana!

    VastaaPoista
  5. Vähän jäi kyllä harmittamaan etten itsekin ostanut noita kuvioituja tuikkukippoja. :)
    Vieläkö karkit ovat purkeissa? ;)

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommenteista :)
    Ja kyllä siellä purkeissa vielä jotain nameja on ;)

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja pippuri, kiitos jos jätät oman mausteesi soppaani. :)