keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Liha-pekonirullat isoäidin tapaan

Yksi semmoinen ruoka jota en tee kovin usein, mutta aina välillä tekee mieli jotain hiukan parempaa ihan arkenakin. Ohje on jostain vanhasta Pirkka-lehdestä alunperin, ihan hiukan olen mausteita muuttanut vuosien saatossa, vaikka alkuperäinen ohje on vallan mainio.

Tämä on se ruoka jota nuorena ja tulevana miniänä tein ensimmäistä kertaa anopin tullessa syömään, muistan vielä sen kaamean paniikin jonka silloin muinoin sain aikaan joka kerran kun minun piti vastaanottaa meille kyläilijöitä, onneksi ne ajat on ohitse ja nykyään on kiva kestitä välillä suurempikin joukko, ilman paniikkia ja kiirettä se nykyään sujuukin.

Ohje näkyy löytyvän edelleen täältä, joten en näe tarpeelliseksi sitä kirjoittaa tähän uudestaan, mutta itse jätän lihafondin pois ja lisään liemeen muutaman laakerinlehden. Lisäksi laitan nuijituille lihoille myös hiukan suolaa.

Meillä rullat tarjoillaan perunamuusin kanssa, se on kaikkien herkkua. Lopusta muusista, jos sitä siis jää, saa tehtyä herkulliset perunarieskat.












Perunarieskat

3dl notkeata perunamuusia
3dl ohrajauhoja
1 kananmuna

Sekoita taikina ja taputtele ohueksi levyksi, pistele rieskat ennen paistoa, paista 250 asteessa kunnes kypsiä.

Bad hair dayn pelastin huivilla ja sivuponnarilla, otsatukkani tulee hulluksi tommoisessa tuulessa ja tihkussa.

Farkkuhamekin on ainakin kymmenen vuotta vanha, mutta aina yhtä mukava päällä, eli todellinen kotiröhnöpäivä meillä tänään.



 Niina



4 kommenttia:

  1. Oi, näyttääpä herkulliselta, kiitos reseptivinkkauksesta, näitä pitää kokeilla!
    Ihanaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää :) tässähän tuli heti nälkä ;) hauskaa torstai iltaa :)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä :) Sinulla on näitä hyviä vinkkejä, kiitos! Mukavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja pippuri, kiitos jos jätät oman mausteesi soppaani. :)