perjantai 31. lokakuuta 2014

Piiras joka vie kielen mennessään.


Pähkinäpiiras

Pohja:

100g voita
2,5dl vehnäjauhoja
0,25tl leivinjauhetta
3rkl sokeria
6tl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää voi ja nypi murumaiseksi, lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina irtopohjavuokaan, myös hiukan reunoille, jonka pohjalla leivinpaperi, nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.

Täyte

250g pekaanipähkinöitä, joista osa jätetään koristeeksi, loput murskataan kevyesti rouheeksi, saa jäädä isojakin paloja.
3 kananmunaa
2dl fariinisokeria
1dl siirappia
1rkl vaniljasokeria
1rkl vehnäjauhoja
1tl sitruunamehua
ripaus suolaa
100g voita sulatettuna

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon loput täyteaineet, paitsi pähkinät.

Esikypsennä piirakkapohjaa 200 asteisessa uunissa 10min. laita pohjan päälle painoksi herneitä. Levitä rouhitut pähkinät pohjan päälle, kaada päälle seos ja koristele kokonaisilla pähkinöillä. Paista ensin 175 asteessa 30 minuuttia ja laske lämpö 150 asteeseen, jatka paistamista vielä 30min.
Anna jäähtyä ennen vuoasta irroittamista. Tarjoa piiras vaniljajäätelön kanssa.



Maukasta viikonloppua!

Niina

10 kommenttia:

  1. Voin kuvitella miltä tuo maistuu. Juurikin jäätelön kanssa. Uskaltaisikohan kokeilla, vai tulisiko syötyä itse koko piiras...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskalla vaan, tuleehan se syötyä, mutta aina silloin tällöin sekin sallittakoon :D

      Poista
  2. Näyttääpä herkulliselta piirakalta, tätä on pakko kokeilla, mutta vasta ensi joulun pyhinä, sillä päätin aloittaa herkkulakon, jonka olisi tarkoitus kestää jouluun.... paino sanalla tarkoitus :) Rakastan pekaanipähkinöitä, ja ne sopivat mielestäni jouluun, joten hyvää voi hieman odottaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonkinlainen herkkulakko voisi olla paikallaan itselläkin, mutta taitaa nautinnonhalu olla voimakkaampi tällä hetkellä. Varmasti sopisi hyvin jouluunkin tämä piiras.

      Poista
  3. Ihana piirakka ja jätski kruunaa kaiken. Olen huolmannut että yks jos toinenkin pähkinä aiheuttaa mulle suuhun kutinaa ja kirvelyä joten varoen uskallan enää pähkinöitä maistella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillisia kaikki tuommoiset herkkyydet, tätä piirakkaa ei kyllä uskalla edes maistaa jos yhtään pähkinästä oireita saa.

      Poista
  4. Heidi ja Sari, kyllä vain, herkku todellakin :)

    VastaaPoista
  5. Oi, tämän on pakko olla hyvää, kun katsoo mitä siihen tulee :=)

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja pippuri, kiitos jos jätät oman mausteesi soppaani. :)