.

tiistai 21. lokakuuta 2014

Arkiruokaa ja pussien piilottelua

Tänään jaan teille ruokaohjeen josta meidän perheessä tykätään aina vaan, alunperin ohje on yläasteen kotitaloustunnilla opittu ja en ole siitä edes muuttanut mitään.
Ohje on helppo ja nopea niihin päiviin kun ei jaksa kuluttaa aikaa hellan ääressä kauhean paljon.

Pastaa kinkkujuustokastikkeella.

öljyä
pieni sipuli
300g kinkkua
0,25 dl vehnäjauhoja
2dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio
½ dl kermaa tai ruokakermaa
1dl juustoraastetta
mustapippuri, oregano, basilika, ketsuppia

Lämmitä öljy kattilassa, kuullota sipulit, lisää suikaloitu kinkku (itse käytän valmiita suikaleita) pöyrittele vehnäjauhot sekaan ja lisää vesi ja kasvisliemikuutio, anna kiehahtaa. Lisää kerma, lämmitä ja lisää juustoraaste, sekoittele kunnes juusto on sulanut, mausta ja jätä hautumaan siksi aikaa kun pasta kiehuu. (alkuperäinen ohje suosittelee nauhamakaronia, mutta meillä käytetään spagettia)


  Iltapalaksi leivoin Ranskanleipää joka sai lapsilta niin suuret kehut että tässä ohje teillekin.


Ranskanleipä.

500g vettä
30g hiivaa
25g sokeria
15g suolaa
850g vehnäjauhoja
25g rypsiöljyä

Sekoita kaikkia aineksia 12 min. Anna levätä 20min. Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja kohota 40min. Leikkaa päälle viillot ja paista höyrypaistolla ensin 230 asteessa 10 min ja sen jälkeen 210 asteessa 30 minuuttia. Voitele maidolla paiston jälkeen.( Leivonnan yleisohjeet )


 Pussipiilo on jo ihan vanha juttu, mutta enpäs ole saanut aiemmin tehtyä vaikka olen sitä suunnitellut jo pitkään, mutta hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty ja niin nopea ompelus tämä olikin että hyvä suunnittelu taisi auttaa.
Valkoista ja vanhaa roosaa pellavaa, kuva on silitettävälle siirtopaperille tulostettu. Hiukan pitsiä koristeeksi ja siinä se, kaunis ja käytännöllinen apu pussien säilömiseen.

Teinpäs muuten taas yhden aikas ihanan ostoksen jonka parissa pääsen kyllä puuhastelemaan vasta ensi viikolla, mutta palataan siihen siis myöhemmin.

Niina

6 kommenttia:

  1. Aivan ihana pussipiilo! <3 Mukavaa viikon jatkoa! :)

    VastaaPoista
  2. Ihana ohje, tuota voisi kokeilla. Nopeat ruoat on lapsiperheen lottovoitto. Ihana ommellut. Itsekin tykkään ommella Tildamaisia juttuja kotiin.

    VastaaPoista
  3. Niin kaunis pussipiilo. Suloiset värit. :)

    VastaaPoista
  4. herkullisen oloinen arkiruoka ohje,täytyypi kokeilla :) kaunis tuo pussipiilo :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kauniista kommenteista kaikille :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja pippuri, kiitos jos jätät oman mausteesi soppaani. :)