.

tiistai 14. lokakuuta 2014

Valkosuklaajuustokakkua mustikkakeolla

Maalausprojektini tuli valmiiksi juuri sopivasti, sain lipaston tavarat pois kuljeksimasta olohuoneesta kun saatiin vieraita tänään.

Vanha lipasto on odottanut tosiaan uutta maalia jo pitkään, vanha maali oli varsin kulunut ja lipaston vetimet olivat osin rikkoutuneet, silti työhön ryhtyminen on venynyt. Sopivia nuppeja olen kyllä aika ajoin katsellut, mutta en ole oikein tiennyt edes mimmoisia olisin halunnut. Nyt kun tuo peili asettui lipaston yläpuolelle selkiytyi toiveeni lipaston suhteenkin, halusin säilyttää lipastossa jo ennenkin olleen valkoisen värin, mutta päädyin maalaamaan sen vanhan aika kiiltävän maalin sijaan kalkkimaalilla ja näin pinnasta tuli nyt täysin matta. Kauniit nupit löytyivät Porvoosta jostain ihanasta pikkuputiikista jonka nimeä en pysty millään muistamaan. Ennen lipaston pienissä ylälaatikoissa ei ollut nuppeja lainkaan, mutta lisäsin nyt nekin, hiukan pienemmät kyllä kuin alanupit.
Tykkään lopputuloksesta tosi paljon ja samaan käsittelyyn pääsee vielä vanha pinnatuoli joka on aina kulkenut lipaston mukana, kunhan käteni paranee, ilmeisesti se jotenkin rasittui hiomisesta tai sitten olen telonut sen jossain muualla, mutta kipeä se nyt kuitenkin on.


Mummi ja pappa kävivät tänään iltapäiväkahvilla, raikastin jo ennestään tuttua valkusuklaajuustokakkuohjetta mustikoilla joita lisäsin reippaasti kakun päälle keoksi rouhitun valkosuklaan kanssa.

Mustikalla kruunattu valkosuklaajuustokakku

Puoli pakettia Digestive-keksejä
75g voita

5 liivatelehteä
2,5dl flora vispiä
1 rasia vaniljatuorejuustoa
1 rasia mascarponejuustoa
1dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
1dl kermalikööriä (Baileys)
120g valkosuklaata

Murskaa pohjaa varten keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi, levitä vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Vatkaa juustot ja sokerit keskenään.
Kuumenna likööri kattilassa, sulata joukkoon noin 80g valkosuklaata ja liotetut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana juustoseokseen samalla vatkaten. Kääntele vatkatun kerman joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle, anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Lisää reilusti mustikoita ja rouhittua valkosuklaata kakun päälle. Jos käytät pakastemustikoita laita ne hyvissä ajoin ennen tarjoilua jotta sulavat hiukan.


 Odd mollyn duvet rose mekko on ollut ahkeralla käytöllä syksyn aikana jos vaan vähänkin on ollut aihetta laittaa jotain suloisempaa päälle.

Lapsilla Pompdeluxin syksyn ihanuuksia, pikkuisella farmington dress harmaana. Sannilla cecina shortsit ja agadem tunika petroolin värisenä. Meillä on tytöt aivan ihastuneita näihin shortsit sukkahousuilla yhdistelmiin.









Niina

5 kommenttia:

  1. Kyllä lipasto onkin kaunis. Tuollaiset on niin ihania huonekaluja. Ai että ihanan näköistä hyytelökakkua:-) Sinulle sopii niin kauniisti nuo odd mollyn vaatteet. Molemmat niin kauniita :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoista ♥
      Kakku oli kyllä herkkua, mustikat raikastivat kivasti.

      Poista
  2. Lipastosta tuli kyllä oikea kaunotar!!!
    Ja tuo kakku näyttää niin...upealta ja herkullisen näköseltä!
    Mukavaa päivää sulle Niina<3

    VastaaPoista
  3. Kaunis lipasto :) nami nami miten herkullisen näköinen kakku :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja pippuri, kiitos jos jätät oman mausteesi soppaani. :)