.

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kumman rauhallista

Hirveän paljon vaikuttaa kodin ääniin kahden lapsen poissaolo, keskimmäiset on yökyläilemässä ystävillään ja täällähän on ollut suorastaan rauhallista koko päivän.

Herkuteltiin jäljelle jääneiden kanssa koko perheen lempiruokaa, perunamuusia ja lihapullakastiketta, uppoaa takuuvarmasti meidän ronkelillekin.


 Suurperheen lihapullakastike
kilo jauhelihaa
1 kananmuna
noin desi maitoa
korppujauhoja, noin desi
iso sipuli
Mausteita maun mukaan, meillä laitetaan suolaa, pippuria, paprikajauhetta, hunajasinappia ja lisäksi vähän mitä sattuu käteen maustekaapista kulloinkin tulemaan, nyt taisi olla ihan näin.

Itse tykkään että pannulla paistetut ovat maukkaampia kuin uunissa tehdyt, mutta se lienee makuasia.

Kastiketta varten ruskistan kuivalla pannulla vehnäjauhoja, lisään vettä ja laitan lihapullat sekaan. Mausteeksi kastikkeeseen lihalientä, laakerinlehtiä, viherpippuria ja rosepippuria.

 Jälkiruuaksi sitä maailman parasta omena-kaurapaistosta jonka ohjeen laitan nyt tännekin.



Päästettiin pojat hyppimään pihalle, saavat vähän taukoa toisistaan, siis jos tahtoisivat, niin tottuneita ovat toisiinsa että kauhean monen metrin välimatkoja ei päässyt syntymään.




Kylläpä onkin syksyisen näköisiä kuvia.

Niina

6 kommenttia:

  1. KIvat kuvat ja mitä ihania herkkuja!
    Kyllä näyttää jo niin syksyiseltä kuvissa, mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanat kuvat ja blogi muutoinkin johon sattumalta törmäsin :)

    VastaaPoista
  3. Lihapullakastike, ai herkku :) Omenapaistos ohjetta voisinkin kokeilla, kiitos siitä. Jonkinlainen ohje keittokirjastani löytyykin, mutta aina on mukava kokeilla uusia. Tykkäänkin omenapaistoksesta tosi paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, toivottavasti nuo määrät nyt on edes lähellä totuutta, olen hiukan huono käyttämään mittoja leipoessani, koitin silti tehdä hyvät arviot. :D

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja pippuri, kiitos jos jätät oman mausteesi soppaani. :)